Heeft u een mooie bos bloemen gekocht of bent u van plan om een boeket in huis te halen? Wilt u weten hoe lang bloemen zonder water kunnen? Bloemen zijn natuurproducten die water nodig hebben om tot bloei te komen en langdurig te kunnen staan. Wilt u weten hoelang bloemen zonder water kunnen? In dit artikel leggen we het uit.

Hoelang kunnen bloemen zonder water?

Een eenduidig en simpel antwoord op deze vraag is er eigenlijk niet te geven. Dit komt omdat elke bloemsoort anders is en dus ook in een andere mate water nodig heeft. Waar tulpen bijvoorbeeld wel even overleven zonder water, kan een roos binnen een half uur al slaap gaan hangen als de bloem geen water kan opnemen. Maar ook andere factoren zoals het weer spelen een rol bij de periode hoe lang bloemen zonder water kunnen. Als u bloemen in een winkel koopt raden we aan om vervolgens zo snel mogelijk naar huis te gaan en de bloemen direct schuin af te snijden en in de vaas te zetten. Zo weet u zeker dat u lang kan genieten van uw verse boeket.

zonder water

Bloemen die lang zonder water kunnen

Chrysanten, tulpen en strelitzias zijn bloemen die langer zonder water kunnen dan andere bloemsoorten. Zeker als de temperaturen onder de 15 graden zijn dan houden deze bloemen het wel even vol. Mocht het echter zeer warm zijn buiten, lees: 25 graden of meer, dan hebben ook deze bloemen het lastig en kunnen de bloemen volledig uitdrogen binnen een uur.

Bloemen vervoeren

Wanneer u bloemen heeft gekocht om aan iemand cadeau te geven zal u de bloemen moeten vervoeren. Als deze rit langer dan een half uur duurt is het een grote aanrader om ervoor te zorgen dat de bloemen niet uitdrogen. Hoe dit moet? Wij raden aan om de bloemen aan de onderkant te voorzien van vochtig keukenpapier. Knoop met een niet te strak elastiek vervolgens een plastic zakje om de onderkant van de bloemen. Zo wordt uw auto niet vies. De ideale plek om bloemen neer te leggen is in de kofferbak. Hier heeft uw boeket geen last van zonlicht of de airco/ventilatie.

Bloemen laten bezorgen

Wilt u zeker weten dat de bloemen die u besteld is een prachtige staat arriveren? Wij bezorgen bloemen door heel Nederland en kunnen dit dus voor u doen. Wij bezorgen de bloemen in een speciale boeket doos en zorgen ervoor dat de bloemen niet uitdrogen tijdens het vervoer. Kijk gerust op onze site voor onze verschillende boeketten.

Bloemen laten bezorgen!

Bezorging in de regio

€ 6,95

Versgarantie

7 dagen na bestelling

Snelle levering

Door eigen bezorgers

Veilig en snel afrekenen

Diverse betaalmethodes

Per 1 februari 2022 bezorgt Thuisuwbloemen.nl alleen nog maar in de regio rondom Zevenhuizen.
Hier vallen de volgende plaatsen onder:

✓ Benthuizen
✓ Bleiswijk
✓ Gouda
✓ Gouderak
✓ Moerkapelle
✓ Moordrecht
✓ Nesselande
✓ Nieuwerkerk aan den IJssel
✓ Reeuwijk
✓ Waddinxveen
✓ Zevenhuizen
✓ Zoetermeer

Staat uw bezorgplaats hier niet tussen?

Helaas bezorgen wij dan NIET in uw plaats. Maar gelukkig is het wel mogelijk om onze fleurige boeketten te bestellen en af te halen.

Lopende abonnementen en bestellingen buiten de regio

Heeft u op dit moment een abonnement of bestelling lopen voor een bezorgadres buiten de aangegeven regio?
Maakt u zich geen zorgen! Wij zullen deze boeketten met zorg samenstellen en verzenden.