Heeft u een mooi bos bloemen gekocht of ontvangen? Dan wilt u natuurlijk weten hoe u deze zo lang mogelijk goed houdt. Natuurlijk verwelken alle bloemen op gegeven moment, maar door het volgen van een aantal tips kunt u ervoor zorgen dat uw boeket zo lang mogelijk mooi blijft.

Hoe verzorgt u verse bloemen?

Wilt u zolang mogelijk genieten van de verse bloemen die u net gekocht of ontvangen heeft? Volg dan de volgende eenvoudige tips die ervoor zorgen dat de bloemen langer mee gaan en mooier blijven.

Maak gebruik van een schone vaas

Een vers boeket bloemen moet altijd in een schone vaas gezet worden. Heeft u na het vorige boeket de vaas goed gewassen? Resten en bacteriën kunnen ervoor zorgen dat de verse bloemen aangetast worden en daardoor zwakker worden. Met goed wassen van de vaas bedoelen we niet omspoelen. De vaas moet echt gewassen worden met een afwasmiddel en een borstel of schuurspons. Om zeker te zijn kunt u daarna de vaas nog even omspoelen met water en bleekmiddel. Het best is om deze routine altijd standaard te doen nadat de bos bloemen uitgebloeid zijn en u ze weggegooid heeft.

Gebruik voeding voor bloemen

Als u een bos bloemen koopt of krijgt dan zit er meestal een zakje voeding bij voor de bloemen. Gooi deze niet weg, maar maak er gebruik van. U kunt dit het best oplossen in lauw water. De juiste verhoudingen staan op de verpakking van de voeding. Om de bloemen zo lang mogelijk goed te houden is het van belang om de bos zo snel mogelijk in een vaas te zetten met water en de voeding. Maar niet voordat u heeft voldaan aan de volgende twee punten!

Verwijder de onderste bladeren

Aan de stengels van bloemen zitten vaak bladeren, deze mogen niet in het water komen te staan. Ze gaan dan namelijk rotten, waardoor bacteriën ontstaan. Deze bacteriën zullen ervoor zorgen dat de bloemen sneller dood gaan. Verwijder daarom alle bladeren op de onderste delen van de stengels die in het water komen te staan.

Snijd de bloemen schuin af

Een boeket wordt samengesteld met verse bloemen, toch is het verstandig om de onderkant van alle stengels nog even schuin af te snijden. U kunt hiervoor het best een schoon en scherp mes gebruiken of een snoeitang. Wees tijdens het snijden voorzichtig met de bloemen en stelen, druk ze niet hard tegen aanrecht of snijplank. Zorg ervoor dat de steel schuin, maar netjes, afgesneden wordt. Na het schuin afsnijden kunt u de bloemen in de vaas zetten.

bloemen verzorgen

Zet ze op een goede plek

Een mooi boeket verdient natuurlijk een mooie plek in uw huis. Niet alleen wilt u dat de bloemen op een mooie plek staan, om de bloemen zo lang mogelijk goed te houden is het ook belangrijk waar ze staan. Bloemen kunnen niet goed tegen tocht, verwarming en airconditioning. Ook naast een fruitschaal zullen de bloemen eerder dood gaan. Dat komt door een bepaald gas dat uitgescheiden wordt door fruit.

Voor zie ze regelmatig van vers water

De meeste mensen laten bloemen in het zelfde water staan tot ze dood gaan, soms wordt er water aangevuld. Maar de bloemen zullen veel langer vers en mooi blijven wanneer u ze om de 3 dagen water geeft. Ook de stelen kunt u dan eventueel opnieuw afsnijden.

Bloemen bezorgen!

Wanneer u de bovenstaande tips volgt zult u zien dat uw bloemen heel lang mooi blijven. Worden de bloemen toch echt oud en zijn ze aan vervanging toe? Bestel dan bloemen online bij thuisuwbloemen.nl.

Thuisuwbloemen.nl bezorgt bloemen in heel Nederland. Maak een keus uit het rijke assortiment boeketten en bloemen, eventueel kunt u er een kaartje aan toevoegen wanneer u een bos bloemen wilt laten bezorgen aan iemand. Na uw bestelling gaan wij aan de slag om uw boeket samen te stellen en te bezorgen.

Bloemen laten bezorgen!

Bezorging in de regio

€ 6,95

Versgarantie

7 dagen na bestelling

Snelle levering

Door eigen bezorgers

Veilig en snel afrekenen

Diverse betaalmethodes

Per 1 februari 2022 bezorgt Thuisuwbloemen.nl alleen nog maar in de regio rondom Zevenhuizen.
Hier vallen de volgende plaatsen onder:

✓ Benthuizen
✓ Bleiswijk
✓ Gouda
✓ Gouderak
✓ Moerkapelle
✓ Moordrecht
✓ Nesselande
✓ Nieuwerkerk aan den IJssel
✓ Reeuwijk
✓ Waddinxveen
✓ Zevenhuizen
✓ Zoetermeer

Staat uw bezorgplaats hier niet tussen?

Helaas bezorgen wij dan NIET in uw plaats. Maar gelukkig is het wel mogelijk om onze fleurige boeketten te bestellen en af te halen.

Lopende abonnementen en bestellingen buiten de regio

Heeft u op dit moment een abonnement of bestelling lopen voor een bezorgadres buiten de aangegeven regio?
Maakt u zich geen zorgen! Wij zullen deze boeketten met zorg samenstellen en verzenden.