Heeft u een vers boeket bloemen in huis gehaald of wilt u een fraai boeket bij u thuis laten bezorgen? Bent u benieuwd hoe u verse bloemen moet verzorgen zodat uw boeket zo lang mogelijk in een goede staat blijft? Het verzorgen van bloemen vergt weinig tijd maar moet voor de levensduur van uw boeket wel gebeuren. Wilt u weten wat u moet doen met uw boeket om ervoor te zorgen dat ze lang op tafel kunnen blijven staan? In dit artikel leggen we het stapsgewijs uit.

Bloemen afsnijden en in een vaas zetten

Wanneer u bloemen in huis haalt of ontvangt is het belangrijk om niet te lang te wachten met het afsnijden en plaatsen van de bloemen. De bloemen die u van ons ontvangt zijn voorzien van vocht en kunnen nog wel even blijven staan, maar het is beter om hier niet te lang mee te wachten. Wat u moet doen met uw bloemen? We leggen het in de volgende stappen uit:

  • Pak een scherp mes
  • Snij van elke bloem een paar centimeter af. Snij schuin en zorg voor mooie open wonden.
  • Vul een vaas voor driekwart met lauw kraanwater.
  • Plaats de bloemen na het snijden direct in de vaas.

Als u de volgende stappen doorloopt zullen de bloemen langdurig kunnen blijven staan. Onze bloemen komen vers van de kweker, arriveren altijd in perfecte staat en hebben een sta garantie van 7 dagen.

tips verse bloemen verzorgen

Hoe vaak water toevoegen en andere verzorgingstips

Bloemen nemen veel water op om tot bloei te komen. Vooral rozen zijn grote drinkers. Het is dan ook aan te raden om elke dag even de vaas bij te vullen totdat drie kwart van de vaas gevuld is. Hangen er bladeren in het water of zijn deze in het water gevallen? Verwijder deze bladeren dan. Ze kunnen namelijk zorgen voor bacteriëngroei waardoor de bloemen eerder aan hun eind zijn.

Waar zet ik de bloemen neer?

De plek waar u de bloemen neerzet is belangrijk voor de tijd dat u van uw boeket kunt genieten. Bloemen hebben een hekel aan te veel warmte, zonlicht, tocht of wind. Zet de bloemen dus niet bij de kachel, in de vensterbank waar de zon schijnt, onder een openstaand raam of bij een deur die tocht. Het beste is om bloemen op een tafel te zetten waar al deze factoren geen rol spelen. Ook het plaatsen van bloemen naast een fruitschaal raden wij af. Waarom? Bloemen kunnen niet tegen het gas dat fruit uitstoot en zullen naast een fruitschaal eerder doodgaan dan op een andere plaats.

Bloemen laten bezorgen

Nu u weet hoe u bloemen moet verzorgen wilt u misschien wel graag een boeket ontvangen? Dat boeket kunnen wij voor een zeer scherpe prijs bij u aan de deur leveren. Indien u voor 14:00 besteld, kunt u de volgende dag al genieten van verse bloemen die in perfecte staat verkeren. Kijk op onze site naar de verschillende boeketten en verzeker uzelf van een prachtig boeket.

Bezorging in de regio

€ 6,95

Versgarantie

7 dagen na bestelling

Snelle levering

Door eigen bezorgers

Veilig en snel afrekenen

Diverse betaalmethodes

Per 1 februari 2022 bezorgt Thuisuwbloemen.nl alleen nog maar in de regio rondom Zevenhuizen.
Hier vallen de volgende plaatsen onder:

✓ Benthuizen
✓ Bleiswijk
✓ Gouda
✓ Gouderak
✓ Moerkapelle
✓ Moordrecht
✓ Nesselande
✓ Nieuwerkerk aan den IJssel
✓ Reeuwijk
✓ Waddinxveen
✓ Zevenhuizen
✓ Zoetermeer

Staat uw bezorgplaats hier niet tussen?

Helaas bezorgen wij dan NIET in uw plaats. Maar gelukkig is het wel mogelijk om onze fleurige boeketten te bestellen en af te halen.

Lopende abonnementen en bestellingen buiten de regio

Heeft u op dit moment een abonnement of bestelling lopen voor een bezorgadres buiten de aangegeven regio?
Maakt u zich geen zorgen! Wij zullen deze boeketten met zorg samenstellen en verzenden.