Heeft u een boeket tulpen besteld of bent u van plan om tulpen in huis te halen? Wilt u graag weten hoe u deze tulpen moet verzorgen en hoe u de bloemen moet afsnijden? Tulpen zijn fraaie en typische Nederlandse bloemen die erg fraai zijn om in huis te plaatsen. Het verzorgen van tulpen is belangrijk voor de levensduur van uw boeket. Wilt u weten hoe u dit moet doen? In dit artikel leggen we het uit.

Hoelang kunnen tulpen blijven staan?

Tulpen zijn fraaie bloemen en een typisch Nederlands product. Vele landgenoten zijn gek op tulpen en kopen of ontvangen deze bloemen dan ook graag. De gemiddelde levensduur van een boeket tulpen is zo’n 7 tot 10 dagen. Om ervoor te zorgen dat de bloemen daadwerkelijk zo lang blijven staan moet u uw boeket goed verzorgen en op de juiste plaats zetten.

Tulpen schuin afsnijden

Het is belangrijk om de bloemstelen schuin af te snijden. Doe dit met een zeer scherp mes zodat er mooie en diepe snijwonden ontstaan. Dit zal ervoor zorgen dat de tulpen gemakkelijk water kunnen opnemen. Hoeveel centimeter u moet afsnijden? Wij raden aan om enkele centimeter, 2 tot 4 doorgaans, van de onderkant van de bloemstelen af te snijden. Zo blijft uw boeket mooi op lengte en kunnen de bloemen een lange periode mee.

tulpen snijden

Niet te veel water

Bij andere bloemsoorten raden wij doorgaans aan om de bloemenvaas tot driekwart te vullen met water. Bij tulpen zit dit anders. Tulpen hoeven maar een bodempje water te hebben om mooi te blijven. Sterker nog, te veel water zorgt er juist voor dat de tulpen slap gaan hangen. Een vaas die voor 1 tot 2 centimeter gevuld is met water is geschikt voor tulpen. Zorg ervoor dat alle bloemstelen het water raken en dat de bloemen niet droog komen te staan. Houdt de vaas dus gedurende de week goed in de gaten en voeg water toe wanneer dat nodig is.

Eeuwenoude tip

U wilt natuurlijk dat uw bloemen zo lang mogelijk mooi blijven. Een eeuwenoude tip die nog altijd veelvuldig gebruikt wordt is het toevoegen van koperen muntstukken aan het water. De bloemen zouden hierdoor langer en mooier blijven staan. Een wetenschappelijke onderbouwing is er nooit gevonden voor deze tip, maar menig bloemenliefhebber zweert bij dit ritueel.

Bekijkt onze prachtige boeketten

Wilt u graag een prachtig tulpenboeket of ander boeket bij u thuis laten bezorgen? Wij bezorgen bloemen in de regio Zevenhuizen rechtstreeks vanaf de kweker bij u thuis. Dus als u woonachtig bent in Rotterdam Nesselande, Gouda, Zoetermeer, Gouderak, Nieuwerkerk aan de IJssel, Moordrecht of een andere plaats rondom Zevenhuizen; bestel bij ons een prachtig boeket!

Bezorging in de regio

€ 6,95

Versgarantie

7 dagen na bestelling

Snelle levering

Door eigen bezorgers

Veilig en snel afrekenen

Diverse betaalmethodes

Per 1 februari 2022 bezorgt Thuisuwbloemen.nl alleen nog maar in de regio rondom Zevenhuizen.
Hier vallen de volgende plaatsen onder:

✓ Benthuizen
✓ Bleiswijk
✓ Gouda
✓ Gouderak
✓ Moerkapelle
✓ Moordrecht
✓ Nesselande
✓ Nieuwerkerk aan den IJssel
✓ Reeuwijk
✓ Waddinxveen
✓ Zevenhuizen
✓ Zoetermeer

Staat uw bezorgplaats hier niet tussen?

Helaas bezorgen wij dan NIET in uw plaats. Maar gelukkig is het wel mogelijk om onze fleurige boeketten te bestellen en af te halen.

Lopende abonnementen en bestellingen buiten de regio

Heeft u op dit moment een abonnement of bestelling lopen voor een bezorgadres buiten de aangegeven regio?
Maakt u zich geen zorgen! Wij zullen deze boeketten met zorg samenstellen en verzenden.