✔ Binnen 48 uur geleverd

✔ 7 dagen versgarantie

✔ Verse bloemen rechtstreeks vanaf de kweker

Heeft u een boeket tulpen besteld of bent u van plan om tulpen in huis te halen? Wilt u graag weten hoe u deze tulpen moet verzorgen en hoe u de bloemen moet afsnijden? Tulpen zijn fraaie en typische Nederlandse bloemen die erg fraai zijn om in huis te plaatsen. Het verzorgen van tulpen is belangrijk voor de levensduur van uw boeket. Wilt u weten hoe u dit moet doen? In dit artikel leggen we het uit.

Hoelang kunnen tulpen blijven staan?

Tulpen zijn fraaie bloemen en een typisch Nederlands product. Vele landgenoten zijn gek op tulpen en kopen of ontvangen deze bloemen dan ook graag. De gemiddelde levensduur van een boeket tulpen is zo’n 7 tot 10 dagen. Om ervoor te zorgen dat de bloemen daadwerkelijk zo lang blijven staan moet u uw boeket goed verzorgen en op de juiste plaats zetten.

Tulpen schuin afsnijden

Het is belangrijk om de bloemstelen schuin af te snijden. Doe dit met een zeer scherp mes zodat er mooie en diepe snijwonden ontstaan. Dit zal ervoor zorgen dat de tulpen gemakkelijk water kunnen opnemen. Hoeveel centimeter u moet afsnijden? Wij raden aan om enkele centimeter, 2 tot 4 doorgaans, van de onderkant van de bloemstelen af te snijden. Zo blijft uw boeket mooi op lengte en kunnen de bloemen een lange periode mee.

tulpen snijden

Niet te veel water

Bij andere bloemsoorten raden wij doorgaans aan om de bloemenvaas tot driekwart te vullen met water. Bij tulpen zit dit anders. Tulpen hoeven maar een bodempje water te hebben om mooi te blijven. Sterker nog, te veel water zorgt er juist voor dat de tulpen slap gaan hangen. Een vaas die voor 1 tot 2 centimeter gevuld is met water is geschikt voor tulpen. Zorg ervoor dat alle bloemstelen het water raken en dat de bloemen niet droog komen te staan. Houdt de vaas dus gedurende de week goed in de gaten en voeg water toe wanneer dat nodig is.

Eeuwenoude tip

U wilt natuurlijk dat uw bloemen zo lang mogelijk mooi blijven. Een eeuwenoude tip die nog altijd veelvuldig gebruikt wordt is het toevoegen van koperen muntstukken aan het water. De bloemen zouden hierdoor langer en mooier blijven staan. Een wetenschappelijke onderbouwing is er nooit gevonden voor deze tip, maar menig bloemenliefhebber zweert bij dit ritueel.

Bekijkt onze prachtige boeketten

Verzending door heel het land

€ 7,95

Versgarantie

7 dagen na bestelling

Verse bloemen

Rechtstreeks van de kweker

Veilig en snel afrekenen

Diverse betaalmethodes

© 2020 Thuisuwbloemen.nl