We hebben allemaal wel eens een bos bloemen gekocht. Zelfs van het kopen van een bos bloemen worden veel mensen blij. Kent u dat gevoel ook? Bij de bloemist krijgt u na het kopen van de bloemen bijna altijd hetzelfde advies; ‘zet de bloemen met de voeding in lauwwarm water, maar daarvoor even de stelen schuin afsnijden.’ Luistert u nog naar dit advies en volgt u het op? Moeten bloemen echt schuin afgesneden worden? Als u lang wilt genieten van uw bloemen dan kunt u maar beter het advies opvolgen. Het schuin afsnijden heeft namelijk een zeer goede reden.

Schuin afsnijden om water op te kunnen nemen

Bloemen worden gekweekt in een kas of op het land. Wanneer deze worden afgesneden ontstaat er vanzelfsprekend een wond aan de steel. De bloem heeft een beschermingsmechanisme, net als bij mensen ontstaat er een korst op de wond van de steel. Dit beschermt de bloem tegen bacteriën.

Er is echter een nadeel aan dit mooie beschermingsmechanisme. Het korstje weerhoudt de steel ervan om goed water te kunnen opnemen. Dat is de reden waarom de steel aan de onderkant afgesneden moet worden.

Na het snijden van de bloemen door de kweker hebben de bloemen nog een stuk af te leggen voordat ze bij u op tafel komen te staan. In deze tijd kunnen de stelen bacteriën opnemen door vuil in de vervoerbakken of de uiteinden van de steel kunnen uitdrogen door te weinig water. Door de uiteinden van de stelen af te snijden voorziet u ze van een vers nieuw oppervlakte om water mee op te nemen.

waarom bloemen schuin afsnijden

Waarom bloemen schuin afsnijden?

Sommige mensen denken dat de bloem schuin afgesneden moet worden, omdat het oppervlakte waarmee de steel water kan opnemen groter is. Dit is echter niet waar. De reden is dat schuin afsnijden nauwkeuriger werkt dan een steel recht proberen af te snijden. Nauwkeurigheid zorgt voor een schoon en recht oppervlak waar bacteriën zich minder goed op hechten. Om een glad oppervlak te krijgen kunt u het best gebruik maken van een scherp en schoon mes, zoals een aardappelschilmesje. Om de stelen goed af te snijden kunt u het boeket het best vasthouden met de stelen omhoog. Zet het mes op één van de stelen en snijdt deze af in een hoek van 45 graden, snijdt ongeveer 2 centimeter van de steel af. Werk zo de stelen af totdat u ze allen gehad heeft, zet hierna meteen de bloemen in het water. Uw bloemen kunnen nu optimaal water opnemen.

Bestel uw bloemen

Heeft u zich altijd al afgevraagd waarom bloemen schuin afgesneden moeten worden? Dit artikel heeft u het antwoord gegeven. Waarschijnlijk kiest u er voortaan altijd voor om de bloemen schuin af te snijden, want het zorgt ervoor dat u veel langer van uw bloemen kunt genieten.

Wilt u een bos bloemen bestellen voor uzelf of wilt u een bos bloemen laten bezorgen bij iemand thuis? Bij thuisuwbloemen.nl kunt u een keus maken uit vele soorten boeketten. Thuisuwbloemen.nl bezorgt bloemen voor iedere gelegenheid en door heel Nederland. Het maakt niet uit of u in Noord-Holland woont of in Overijssel, thuisuwbloemen.nl bezorgt bloemen waar u maar wilt.

Heeft u de bloemen ontvangen? Snij deze dan schuin af, verwijder de onderste bladeren en zet ze met de voeding in lauw water in een schone vaas. Zo blijft uw prachtige boeket zo lang mogelijk goed.

Bloemen laten bezorgen!

Bezorging in de regio

€ 4,95

Versgarantie

7 dagen na bestelling

Snelle levering

Door eigen bezorgers

Veilig en snel afrekenen

Diverse betaalmethodes

Per 1 februari 2022 bezorgt Thuisuwbloemen.nl alleen nog maar in de regio rondom Zevenhuizen.
Hier vallen de volgende plaatsen onder:

✓ Benthuizen
✓ Bleiswijk
✓ Gouda
✓ Gouderak
✓ Moerkapelle
✓ Moordrecht
✓ Nesselande
✓ Nieuwerkerk aan den IJssel
✓ Reeuwijk
✓ Waddinxveen
✓ Zevenhuizen
✓ Zoetermeer

Staat uw bezorgplaats hier niet tussen?

Helaas bezorgen wij dan NIET in uw plaats. Maar gelukkig is het wel mogelijk om onze fleurige boeketten te bestellen en af te halen.

Lopende abonnementen en bestellingen buiten de regio

Heeft u op dit moment een abonnement of bestelling lopen voor een bezorgadres buiten de aangegeven regio?
Maakt u zich geen zorgen! Wij zullen deze boeketten met zorg samenstellen en verzenden.