Heeft u een mooie en verse bos bloemen in huis gehaald of wilt u een boeket bestellen? Vraagt u zich af hoeveel water er in de vaas moet om de bloemen tot prachtige bloei te laten komen? Bloemen hebben water nodig om langdurig en mooi te bloeien. Wilt u weten hoeveel water er in uw vaas moet en waar u op moet letten bij het plaatsen van de bloemen? In dit artikel helpen we u om zo lang mogelijk te kunnen genieten van uw fraaie boeket.

Vul de vaas voor driekwart met water

Wanneer u de bloemen in de vaas zet raden wij aan om voorafgaand de vaas voor driekwart te vullen met kraanwater. Zorg ervoor dat er geen bladeren in het water hangen en haal de bladeren die in het water vallen zo snel mogelijk weg. Zo voorkomt u dat er bacteriën in het water groeien. Bloemen, voornamelijk rozen, drinken nogal wat water. Het is dus aan te raden om dagelijks uw vaas tot driekwart aan te vullen. Zo hebben de bloemen altijd voldoende water.

Wat is de ideale temperatuur van het water?

Op internet en elders bestaan de gekste verhalen over steenkoud of heet water waardoor de bloemen beter tot bloei komen. In sommige gevallen kloppen deze verhalen gedeeltelijk, maar u kunt deze verhalen beter achter wege laten. Wij raden aan om uw vaas met lauw kraanwater te vullen. Elke bloem heeft hier baat bij en het is ook nog eens altijd binnen handbereik.

hoeveel water in vaas bloemen

Bloemen afsnijden: Hoe moet dat?

Maar voordat de bloemen de vaas in kunnen moet u eerst wat andere stappen zetten. Zo moeten de bloemen worden afgesneden. Hoe dit moet? Wij raden het volgende aan:

  • Pak een scherp mes en snijdt de bloemen schuin af om mooie open wonden te maken. Zo kunnen de bloemen eenvoudig water opnemen.
  • Vul de vaas voor driekwart met lauw kraanwater en zet de bloemen in de vaas.
  • Let erop dat er geen bladeren het water raken.
  • Plaats de vaas ergens waar de bloemen geen last hebben van zonlicht, wind of tocht. Ook naast een fruitschaal is geen goede plek. Fruit stoot namelijk een bepaald gas uit waar bloemen niet tegen kunnen.

Bloemen laten bezorgen?

Nu u weet hoeveel water er in een vaas moet en waar u op moet letten bij het behandelen van uw boeket wilt u wellicht wel graag een fraaie bos bloemen in huis halen? Wij bezorgen bloemen in de regio Zevenhuizen en kunnen dus wellicht ook bij u aan de deur een fraaie bos bloemen afleveren. Als u niet in deze regio woonachtig bent dan kunt u bloemen bij ons afhalen. Waar wij zoal bezorgen? Gouda, Zoetermeer, Rotterdam Nesselande, Gouderak, Reeuwijk, Bleiswijk, Benthuizen en nog wat andere plaatsen in deze streek worden door ons vaak bezocht.

Bezorging in de regio

€ 6,95

Versgarantie

7 dagen na bestelling

Snelle levering

Door eigen bezorgers

Veilig en snel afrekenen

Diverse betaalmethodes

Per 1 februari 2022 bezorgt Thuisuwbloemen.nl alleen nog maar in de regio rondom Zevenhuizen.
Hier vallen de volgende plaatsen onder:

✓ Benthuizen
✓ Bleiswijk
✓ Gouda
✓ Gouderak
✓ Moerkapelle
✓ Moordrecht
✓ Nesselande
✓ Nieuwerkerk aan den IJssel
✓ Reeuwijk
✓ Waddinxveen
✓ Zevenhuizen
✓ Zoetermeer

Staat uw bezorgplaats hier niet tussen?

Helaas bezorgen wij dan NIET in uw plaats. Maar gelukkig is het wel mogelijk om onze fleurige boeketten te bestellen en af te halen.

Lopende abonnementen en bestellingen buiten de regio

Heeft u op dit moment een abonnement of bestelling lopen voor een bezorgadres buiten de aangegeven regio?
Maakt u zich geen zorgen! Wij zullen deze boeketten met zorg samenstellen en verzenden.