Bent u van plan verse bloemen te kopen of te verkopen? Vraagt u zich af hoeveel bruto toegevoegde waarde (BTW) er wordt geheven op bloemen? In Nederland zijn er verschillende Btw-tarieven voor producten. Door de jaren heen wijzigt dit percentage ook wel eens. Wilt u weten hoeveel het huidige Btw-tarief voor boeketten, rozen en andere bloemen is?

BTW op bloemen

De meeste bloemen vallen onder het 9% Btw-tarief. Voorheen was dit 6%, maar dit percentage is dus gestegen. Bloemen vallen in hetzelfde tarief als voedingswaren. Maar niet alles wat met bloemen te maken heeft past in het 9% Btw-tarief. Zo hebben bloemen een Btw-tarief van 9%, maar hebben bloemstukken een tarief van 21% btw. Wil jij weten voor welke categorieën welk btw-tarief geldt? Lees dan even verder.

9% Btw-tarief

De volgende bloemen vallen onder het 9% Btw-tarief. Wanneer u bloemen in de winkel koopt dan zit dit percentage in de prijs verwerkt. Wanneer u bloemen gaat verkopen dan dient u dit percentage af te dragen aan de belastingdienst.

  • Gedroogde bloemen
  • Orchideeën
  • Anthuriums
  • Bloemboeketten
hoeveel btw op bloemen

21% Btw-tarief

Zoals gezegd vallen niet alle bloemsoorten onder het 9% Btw-tarief. Ook hier geldt dat u bij aanschaf in de winkel geen rekening hoeft te houden met het afdragen van Btw. Wanneer u bloemen inkoopt om te verkopen dan dient u hier belasting over af te dragen. De volgende bloemen vallen onder het 21% Btw-tarief.

  • Geverfde bloemen
  • Gestabiliseerde bloemen
  • Gedroogde plantaardige producten, al dan niet geverfd
  • Melanges van met geurstoffen gearomatiseerd gedroogd plantenmateriaal
  • Kunstbloemen

Bloemstukken die u onder de €7,- exclusief Btw verkoopt vallen onder het 9% Btw-tarief. Houdt hier rekening mee want dit kan u een voordeel opleveren bij het afdragen van Btw.

Bloemen bezorgen

Wij bezorgen bloemen in de regio Zevenhuizen. Dit betekent dat wij in Zevenhuizen, Gouda, Rotterdam Nesselande, Nieuwerkerk aan de IJssel, Reeuwijk en nog een aantal plaatsen rondom Zevenhuizen bloemen rechtstreeks vanaf de kweker bij u afleveren.

Bezorging in de regio

€ 4,95

Versgarantie

7 dagen na bestelling

Snelle levering

Door eigen bezorgers

Veilig en snel afrekenen

Diverse betaalmethodes

Per 1 februari 2022 bezorgt Thuisuwbloemen.nl alleen nog maar in de regio rondom Zevenhuizen.
Hier vallen de volgende plaatsen onder:

✓ Benthuizen
✓ Bleiswijk
✓ Gouda
✓ Gouderak
✓ Moerkapelle
✓ Moordrecht
✓ Nesselande
✓ Nieuwerkerk aan den IJssel
✓ Reeuwijk
✓ Waddinxveen
✓ Zevenhuizen
✓ Zoetermeer

Staat uw bezorgplaats hier niet tussen?

Helaas bezorgen wij dan NIET in uw plaats. Maar gelukkig is het wel mogelijk om onze fleurige boeketten te bestellen en af te halen.

Lopende abonnementen en bestellingen buiten de regio

Heeft u op dit moment een abonnement of bestelling lopen voor een bezorgadres buiten de aangegeven regio?
Maakt u zich geen zorgen! Wij zullen deze boeketten met zorg samenstellen en verzenden.