Veel mensen worden vaak gefrustreerd door de korte levensduur van een boeket bloemen als ze het eenmaal in huis hebben. Ze vragen zich af waaraan het ligt en waarom de bloemen zo snel verwelken. Wat doe ik fout? Hoe vaak moeten bloemen eigenlijk water hebben? Verse snijbloemen leven nog steeds en kunnen onder de juiste omstandigheden heel lang meegaan. Ook bij u thuis!

Hoe vaak moet u bloemen water geven?

Verse bloemen hebben regelmatig vers water nodig. De bloemen gaan het langst mee wanneer u het water in de vaas om de 2-3 dagen volledig ververst.

Bloemen drinken veel water! Het is niet ongewoon dat een groot boeket al het water in een vaas opzuigt binnen de eerste paar dagen dat u het in huis heeft. Zorg ervoor dat de vaas vol blijft, zodat de bloemen niet uitdrogen en verwelken. Op de stengels die in het water staan gaan bacteriën zitten, daar zijn bloemen zeer vatbaar voor. De bloemen blijven langer vers als u om de paar dagen het water compleet ververst, zelfs wanneer er nog water in de vaas zit. Dit voorkomt tevens de rotte geur die vrijkomt wanneer bloemen lange tijd in water staan. Om het water van een groot boeket te kunnen vervangen moet u de vaas voorzichtig boven de gootsteen kantelen. Vul hierna de vaas opnieuw met vers water.

Meerdere tips om de bloemen langer goed te houden

Snijd minstens een halve centimeter steel van uw bloemen af voordat u ze in een vaas zet en elke keer dat u het water ververst. De uiteinden van de stengels drogen uit wanneer deze vervoerd worden van kweker naar bloemist en van bloemist naar u. Hierdoor hebben de bloemen moeite om water op te nemen. Door de stengels af te snijden vlak voordat u ze weer in het water zet, legt u vers weefsel bloot dat het water veel efficiënter kan opzuigen.

onderkant bloemen afknippen

Houd uw bloemen uit de buurt van warmte en fel licht

Soms denken mensen dat ze bloemen in een zonnige vensterbank moeten zetten, want hier krijgen ze het meeste licht. Snijbloemen zijn echter eigenlijk het tegenovergestelde van potplanten. Ze zijn op hun hoogtepunt van de bloei. Zon en hitte zullen hen aanmoedigen om “volwassen” te worden en zo hun ondergang te versnellen. Als u wilt dat ze zo lang mogelijk meegaan kunt u ze beter op een koele en donkere plek zetten.

Plaats uw bloemen niet naast fruit

Bij het rijpen van fruit komt een geurloos onzichtbaar gas vrij dat ethyleen wordt genoemd. Dit gas is onschadelijk voor mensen, maar zorgt ervoor dat bloemen eerder dood gaan. Als u een vaas met bloemen naast rijpend fruit plaatst, vooral bananen en appels, dan stelt u ze bloot aan dit gas en zullen ze besluiten om hun bloemen te laten vallen.

Was de vaas na het gebruik

Nadat u een boeket heeft weggegooid, kunt u het best de vaas heel grondig wassen in warm zeepsop of, beter nog, in de vaatwasser.

Bacteriën hopen zich op in vuile vazen en gaan niet weg als de vaas opdroogt. Zodra u weer water toevoegt, zit de vaas weer vol met bacteriën en wordt uw nieuwe boeket blootgesteld aan dezelfde bacteriën die het laatste boeket hebben gedood. Zorg dat u bloemen een frisse vaas hebben en ze zullen langer meegaan.

Maak gebruik van het zakje voeding

Het zakje voeding dat u van de bloemist krijgt zorgt ervoor dat het water schoon blijft en bacteriën minder kans krijgen. Gooi het niet weg en maak er gebruik van. Heeft u het water ververst? U kunt dan eigen voeding toevoegen door een mengsel te maken van 1 theelepel suiker, 2 theepels citroensap en 1 theelepel bleek.

Verse bloemen en boeketten bij thuisuwbloemen.nl

Bent u enthousiast geworden van deze tips en wilt u nu lang genieten van een mooi boeket? Bij thuisuwbloemen.nl kunt u kiezen uit een groot assortiment boeketten. Thuisuwbloemen.nl bezorgt door heel Nederland.

Bloemen laten bezorgen!

Bezorging in de regio

€ 4,95

Versgarantie

7 dagen na bestelling

Snelle levering

Door eigen bezorgers

Veilig en snel afrekenen

Diverse betaalmethodes

Per 1 februari 2022 bezorgt Thuisuwbloemen.nl alleen nog maar in de regio rondom Zevenhuizen.
Hier vallen de volgende plaatsen onder:

✓ Benthuizen
✓ Bleiswijk
✓ Gouda
✓ Gouderak
✓ Moerkapelle
✓ Moordrecht
✓ Nesselande
✓ Nieuwerkerk aan den IJssel
✓ Reeuwijk
✓ Waddinxveen
✓ Zevenhuizen
✓ Zoetermeer

Staat uw bezorgplaats hier niet tussen?

Helaas bezorgen wij dan NIET in uw plaats. Maar gelukkig is het wel mogelijk om onze fleurige boeketten te bestellen en af te halen.

Lopende abonnementen en bestellingen buiten de regio

Heeft u op dit moment een abonnement of bestelling lopen voor een bezorgadres buiten de aangegeven regio?
Maakt u zich geen zorgen! Wij zullen deze boeketten met zorg samenstellen en verzenden.