Bent u van plan om een bloemenboeket aan te schaffen? Vraagt u zich af waar u dit bloemenboeket dan het best neer kunt zetten? Wanneer u een bloemenboeket aanschaft wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Door een boeket bloemen op de juiste manier in de vaas te zetten en op de juiste plek te plaatsen kunnen uw bloemen vrij lang mee. Maar wat is nou een goede plek om bloemen neer te zetten en welke plekken raden wij af? In dit artikel geven we het antwoord op die en nog vele andere vragen.

Bloemen in een vaas zetten

Bloemen op de juiste manier in een vaas zetten is niet moeilijk. Maar zoals met veel dingen die niet moeilijk zijn moet u wel even weten hoe het moet. Wanneer u dit niet weet is de kans groot dat u fouten maakt. De juiste manier is door de bloemstelen minimaal twee centimeter van de onderkant schuin af te snijden met een zeer scherp mes. De schuine wond en de scherpte van het mes maken mooie open snijwonden in de bloemstelen. Hierdoor kan de bloem gemakkelijk water opnemen. Hoeveel water er in een vaas moet? Wij raden aan om de vaas voor zo’n driekwart te vullen.

waar bloemen neerzetten

De beste plek om bloemen te plaatsen

Maar waar moeten bloemen dan staan? We zullen eerst vertellen waar ze vooral níet moeten staan. De plekken die overblijven zijn geschikt voor uw verse bos bloemen. U moet bloemen niet op de volgende plekken neerzetten:

  • Plaats bloemen niet op plekken waar het kan tochten. Zet ze dus niet onder een losstaand raam of dicht bij een openstaande deur.
  • Plaats bloemen niet in de zon. Bloemen worden vaak in de vensterbank geplaatst, maar dit is niet goed voor de bloemen. Tenzij u de bloemen aan de noordzijde van de woning plaatst. Daar zal het boeket geen last hebben van de zon.
  • Plaats bloemen niet in de buurt van een (hout)kachel of verwarming. Bloemen kunnen niet goed tegen warmte.
  • Plaats bloemen niet naast een fruitschaal. Uit fruit komt een bepaald gas waardoor de bloemen sneller doodgaan. Het staat misschien wel leuk, maar is niet praktisch dus.

Wanneer u een bloem neerzet op een plek waar alle bovenstaande factoren geen rol spelen dan staan de bloemen op een goede plaats. U zult lang kunnen genieten van uw bloemen als u ze voldoende water blijft geven en op deze plaats laat staan.

Bloemen onderhouden

Om lang te genieten van uw bloemen moet u ze dus voldoende water geven. Controleer dit regelmatig. Vooral rozen drinken veel. Een vaas met rozen moet dan ook vaak worden bijgevuld. Vul telkens bij tot driekwart van de vaas. Ziet u blaadjes in het water van uw vaas? Haal deze dan eruit. De blaadjes veroorzaken bacteriën waardoor de bloemen sneller aan hun einde komen.

Bloemen laten bezorgen!

Bezorging in de regio

€ 6,95

Versgarantie

7 dagen na bestelling

Snelle levering

Door eigen bezorgers

Veilig en snel afrekenen

Diverse betaalmethodes

Per 1 februari 2022 bezorgt Thuisuwbloemen.nl alleen nog maar in de regio rondom Zevenhuizen.
Hier vallen de volgende plaatsen onder:

✓ Benthuizen
✓ Bleiswijk
✓ Gouda
✓ Gouderak
✓ Moerkapelle
✓ Moordrecht
✓ Nesselande
✓ Nieuwerkerk aan den IJssel
✓ Reeuwijk
✓ Waddinxveen
✓ Zevenhuizen
✓ Zoetermeer

Staat uw bezorgplaats hier niet tussen?

Helaas bezorgen wij dan NIET in uw plaats. Maar gelukkig is het wel mogelijk om onze fleurige boeketten te bestellen en af te halen.

Lopende abonnementen en bestellingen buiten de regio

Heeft u op dit moment een abonnement of bestelling lopen voor een bezorgadres buiten de aangegeven regio?
Maakt u zich geen zorgen! Wij zullen deze boeketten met zorg samenstellen en verzenden.