Heeft u bloemen in huis en wilt u van meerdere bloemen graag zelf prachtige boeketten/boeketjes maken? Wilt u graag advies, tips en informatie ontvangen over het maken van fraaie boeketten? Het maken van een boeket is iets wat niet per se lastig is, maar waarbij u wel een duidelijk plan van aanpak moet hebben. Anders is de kans op ongeïnspireerde en saaie bloemetjes erg groot. In dit artikel helpen we u bij het maken van een boeket(je).

Wat voor boeket moet het worden?

Wanneer u een boeket gaat maken is het belangrijk om even duidelijk te hebben waarvoor het boeket bedoeld is. Moet het boeket bij u op de keukentafel komen, is het om iemand sterkte te wensen of wordt het een felicitatie naar iemand toe? In het eerste geval ligt de keuze volledig bij u, maar bij het wensen van sterkte of feliciteren van iemand gelden andere gebruiken. Om iemand sterkte te wensen is het bijvoorbeeld beter om een water somberder boeket te maken. Wanneer u iemand wilt feliciteren kunt u wat uitbundiger zijn en uw creativiteit helemaal de vrije loop laten gaan. Een sober boeket is bijvoorbeeld wat strakker dan een vrolijk boeket. Bij vrolijke boeketten kan je meer variëren met hoogtes en andere zaken. De bloemen die je gebruikt kan je volledig zelf bepalen. Probeer bloemen die kiezen die passen bij de boodschap die je wilt verzenden.

boeket maken

Welke kleuren zijn te combineren?

Het combineren van kleuren kan volop wanneer u dat wilt. Houdt hiermee rekening met uw interieur en de andere bloemen in uw huis. Kleurencombinaties die wij ook verkopen en het doorgaans erg goed doen zijn onder andere groen-wit-roze, rood-geel-oranje en rood-roze-wit. Dit zijn enkele voorbeelden, maar eigenlijk is er niks fout. Zolang u het zelf maar mooi vindt is alles goed.

Hoe bind ik de bloemen?

Het binden van bloemen is natuurlijk belangrijk. Dit kan op verschillende manieren. We leggen er een paar kort en bondig uit:

  • Een boeket kan met elastiek gebonden worden. Doe dit door de uiteinden met elkaar te binden en het elastiek een aantal keer rond te draaien.
  • Een boeket kan met touw worden vastgebonden. Doe dit wat hoger op de steel.
  • Een boeket kan zonder elastiek of worden geplaatst. Doe dit door de bloemen kruislings in de vaas te steken.

Bloemen op de juiste manier in de vaas zetten

Wanneer u de bloemen in de vaas plaatst is het belangrijk dat u een aantal stappen onderneemt. Zo dient u elke bloemsteel schuin af te snijden om vervolgens de bloemen zo snel mogelijk in het water te plaatsen. Verder dient u ervoor te zorgen dat er geen bladeren in het water hangen en dat de bloemen op een goede plaats staan. Met een goede plaats bedoelen wij een plek waar geen overmatig zonlicht, tocht of verwarming in de buurt is. Zet bloemen ook niet naast een fruitschaal. Dit is slecht voor de levensduur van uw boeket.

Bekijk onze prachtige boeketten

Bezorging in de regio

€ 6,95

Versgarantie

7 dagen na bestelling

Snelle levering

Door eigen bezorgers

Veilig en snel afrekenen

Diverse betaalmethodes

Per 1 februari 2022 bezorgt Thuisuwbloemen.nl alleen nog maar in de regio rondom Zevenhuizen.
Hier vallen de volgende plaatsen onder:

✓ Benthuizen
✓ Bleiswijk
✓ Gouda
✓ Gouderak
✓ Moerkapelle
✓ Moordrecht
✓ Nesselande
✓ Nieuwerkerk aan den IJssel
✓ Reeuwijk
✓ Waddinxveen
✓ Zevenhuizen
✓ Zoetermeer

Staat uw bezorgplaats hier niet tussen?

Helaas bezorgen wij dan NIET in uw plaats. Maar gelukkig is het wel mogelijk om onze fleurige boeketten te bestellen en af te halen.

Lopende abonnementen en bestellingen buiten de regio

Heeft u op dit moment een abonnement of bestelling lopen voor een bezorgadres buiten de aangegeven regio?
Maakt u zich geen zorgen! Wij zullen deze boeketten met zorg samenstellen en verzenden.