Heeft u een prachtig boeket van ons ontvangen, wilt u graag een boeket bestellen of bent u al aan het wachten op één van onze fraaie boeketten? Wilt u graag weten hoe u een bos bloemen moet verzorgen en vraagt u zich af hoever en hoe vaak u de bloemstellen moet afsnijden? Het verzorgen van bloemen is belangrijk voor de levensduur van het product. Onze boeketten staan vanwege hun kwaliteit en versheid bij aankomst minimaal zeven dagen, wanneer u de bloemen op de juiste manier behandeld kunt u deze tijd aanzienlijk rekken. In dit artikel vertellen we alles over het afsnijden van bloemen.

Bloemen afsnijden: hoe moet dat?

Het afsnijden van bloemen is belangrijk om ervoor te zorgen dat bloemen eenvoudig water kunnen opnemen en dat bacteriën zo min mogelijk kans krijgen om de kwaliteit van uw boeket te beschadigen. Voor het afsnijden van uw bloemen raden wij aan om een zeer scherp mes te gebruiken omdat dit voorwerp zal zorgen voor mooie open snijwonden. We raden aan om minimaal 1,5 centimeter van de bloemsteel af te snijden. Meer dan 2,5 centimeter afsnijden is niet nodig, maar kan wel. Zorg ervoor dat de bloemstelen niet te kort worden, ze moeten namelijk nog wel water kunnen opnemen. Nadat de bloemen afgesneden zijn is het tijd om de bloemen in de vaas te zetten. Vul de vaas allereerst voor driekwart met lauw kraanwater en zet vervolgens de bloemen met beleid in de vaas. Plaats de bloemen dusdanig dat er geen bladeren in het water hangen. Wanneer er bladeren in het water zijn gevallen doet u er goed aan om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Dit om bacteriën in het water te voorkomen. Zolang uw bloemen niet gaan hangen is het niet nodig om de bloemstelen nogmaals af te snijden.

bloemen knippen en snijden

Schuin hangende bloemen opfleuren

Mocht het onverhoopt toch voorkomen dat uw bloemen gaan hangen dan wilt u natuurlijk graag dat de bloemen weer fraai rechtop gaan staan. In sommige gevallen is het mogelijk om dit voor elkaar te krijgen. Hoe dit moet? Eigenlijk moeten alle stappen opnieuw doorlopen worden, dus:

  • Haal de bloemen uit de vaas.
  • Maak de vaas schoon en vul het voorwerp wederom met lauw kraanwater.
  • Voeg eventueel bloemgroeimiddel toe aan het water.
  • Snij van elke bloemsteel zo’n 2 centimeter af.
  • Plaats de bloemen weer in het water.
  • Zet de bloemen op een geschikte plaats.

Indien u deze stappen doorloopt maakt u de kans groot dat uw hangende bloemen weer fraai rechtop gaan staan. Garantie dat dit gaat gebeuren kunnen we u echter niet geven.

Bloemen laten bezorgen

Bent u op zoek naar bloemen met de garantie om minimaal een week te staan? Wilt u graag snel dit fraaie boeket ontvangen? Onze bloemen zijn supervers en staan minimaal zeven dagen nadat het boeket is afgeleverd. Indien u vandaag voor 14:00 uw bestelling rondmaakt kunt u morgen al genieten van uw boeket.

Bekijk onze prachtige boeketten

Bezorging in de regio

€ 4,95

Versgarantie

7 dagen na bestelling

Snelle levering

Door eigen bezorgers

Veilig en snel afrekenen

Diverse betaalmethodes

Per 1 februari 2022 bezorgt Thuisuwbloemen.nl alleen nog maar in de regio rondom Zevenhuizen.
Hier vallen de volgende plaatsen onder:

✓ Benthuizen
✓ Bleiswijk
✓ Gouda
✓ Gouderak
✓ Moerkapelle
✓ Moordrecht
✓ Nesselande
✓ Nieuwerkerk aan den IJssel
✓ Reeuwijk
✓ Waddinxveen
✓ Zevenhuizen
✓ Zoetermeer

Staat uw bezorgplaats hier niet tussen?

Helaas bezorgen wij dan NIET in uw plaats. Maar gelukkig is het wel mogelijk om onze fleurige boeketten te bestellen en af te halen.

Lopende abonnementen en bestellingen buiten de regio

Heeft u op dit moment een abonnement of bestelling lopen voor een bezorgadres buiten de aangegeven regio?
Maakt u zich geen zorgen! Wij zullen deze boeketten met zorg samenstellen en verzenden.