Bent u van plan een bloemenboeket aan te schaffen of heeft u er al één in huis? Vraagt u zich af of bloemen in warm, lauw of koud water moeten staan? Om ervoor te zorgen dat uw bloemen zo lang mogelijk meegaan moet u uw bloemen op de juiste manier in een vaas zetten en de vaas regelmatig voorzien van water. Maar wat is de ideale watertemperatuur? In dit artikel vertellen we alles hierover.

Bloemen in een vaas zetten

Wanneer u bloemen in huis heeft dan raden wij aan om deze niet te lang op het aanrecht te laten liggen. Wanneer u uw bloemen in huis heeft is het een goede zaak om binnen het half uur de bloemen in een vaas te zetten. Maar hoe moeten bloemen dan in een vaas worden gezet? De beste manier is om een vaas voor driekwart te vullen en de bloemen één voor één schuin af te snijden met een zeer scherp mes. Hierdoor krijgen de bloemstelen mooie diepe wonden waardoor ze eenvoudig water en dus zuurstof kunnen opnemen.

Koud of lauw water?

Over de ideale temperatuur van water gaan verschillende verhalen. Waar sommigen zeggen dat het water ijskoud moet zijn, zeggen anderen dat kokend water ook erg geschikt is. IJskoud water is in sommige gevallen prima, maar kokend water of water dat gekookt heeft is in onze ogen ongeschikt. Het water bevat namelijk minder zuurstof en richt schade aan bij de bloemen. Wij raden aan om kraanwater te gebruiken. Koud kraanwater dat vers uit de kraan komt is ideaal voor uw bloemen. Het bevat veel zuurstof en is binnen handbereik.

Waar bloemen wel en niet neerzetten?

Bloemen hebben een verkorte levensduur wanneer ze op een verkeerde plaats staan. Maar wat zijn verkeerde plekken om bloemen neer te zetten? Wij raden af om bloemen op de tocht, in de zon, bij de verwarming of naast een fruitschaal te zetten. Die eerste drie klinken wellicht logisch, dat bloemen niet naast een fruitschaal mogen kan nieuw zijn voor u. Bloemen naast een fruitschaal plaatsen is een afrader omdat fruit bepaalde gassen uitstoot die slecht zijn voor uw bloemen.

Bloemen onderhouden

Bloemen verbruiken veel water. Vooral rozen zijn zware drinkers. Let dus gedurende de dagen goed op de waterstand in uw vaas. Vul de vaas wanneer nodig aan tot driekwart. Liggen er bladeren of bloem deeltjes in het water van uw bloemen? Verwijder deze dan. Ze zullen namelijk zorgen voor bacteriën waardoor de bloemen eerder aan hun eind zullen komen.

Bloemen laten bezorgen!

Wilt u graag een prachtig boeket laten bezorgen? Als u in de regio Zevenhuizen woont dan heeft u geluk. Wij bezorgen namelijk prachtige boeketten voor een zacht prijsje in onder andere Rotterdam Nesselande, Bleiswijk, Benthuizen, Moerkapelle, Reeuwijk, Moordrecht en Zoetermeer. Kijk hieronder voor een paar van onze prachtige boeketten.

Bezorging in de regio

€ 6,95

Versgarantie

7 dagen na bestelling

Snelle levering

Door eigen bezorgers

Veilig en snel afrekenen

Diverse betaalmethodes

Per 1 februari 2022 bezorgt Thuisuwbloemen.nl alleen nog maar in de regio rondom Zevenhuizen.
Hier vallen de volgende plaatsen onder:

✓ Benthuizen
✓ Bleiswijk
✓ Gouda
✓ Gouderak
✓ Moerkapelle
✓ Moordrecht
✓ Nesselande
✓ Nieuwerkerk aan den IJssel
✓ Reeuwijk
✓ Waddinxveen
✓ Zevenhuizen
✓ Zoetermeer

Staat uw bezorgplaats hier niet tussen?

Helaas bezorgen wij dan NIET in uw plaats. Maar gelukkig is het wel mogelijk om onze fleurige boeketten te bestellen en af te halen.

Lopende abonnementen en bestellingen buiten de regio

Heeft u op dit moment een abonnement of bestelling lopen voor een bezorgadres buiten de aangegeven regio?
Maakt u zich geen zorgen! Wij zullen deze boeketten met zorg samenstellen en verzenden.