Heeft u een prachtig boeket in huis gehaald en ziet u tot uw spijt dat deze bloemen zijn gaan hangen? Vraagt u zich af of de bloemen nu aan het einde van hun latijn zijn of dat er nog een mogelijkheid is dat de bloemen weer gaan opleven? Bloemen zijn natuurproducten die goed moeten worden onderhouden. Het feit dat bloemen hangen kan erop wijzen dat de bloemen dood zijn, maar hoeft niet zo te zijn. In dit artikel leggen we uit hoe u eventueel uw bloemen een boost kunt geven.

Mijn bloemen hangen: wat nu?

Wanneer u een mooi boeket in huis gehaald heeft of laten bezorgen wilt u natuurlijk dat deze bloemen zo lang mogelijk mooi blijven. Wanneer u uw bloemen niet goed verzorgd kan het gebeuren dat de bloemen snel doodgaan of gaan hangen. Dat de bloemen gaan hangen kan betekenen dat het leven van uw bloemen er zo goed als opzit, maar hoeft niet zo te zijn. Het is mogelijk om uw bloemen op te peppen. Hoe dit moet? Dat leggen we even in stapjes uit:

  • Haal de bloemen uit de vaas en maak de vaas schoon van binnen en buiten.
  • Voeg nieuw water toe aan de vaas. Wij adviseren om lauw kraanwater in de vaas te doen. Breng eventueel ook voeding toe aan het water.
  • Snij de bloemen met een scherp mes af. Hoe meer u van de steel afsnijdt hoe sneller de bloemen zullen oppeppen. Zorg er wel voor dat de bloemen nog mooi in de vaas kunnen staan.
  • Zet de bloemen op een geschikte plaats.

Wanneer u de volgende stappen doorloopt is de kans dat uw bloemen weer tot leven komen groot, maar geen garantie. Het kan zijn dat het simpelweg te laat is voor uw bloemen.

bloemen hangen

Hoe voorkom je dat bloemen gaan hangen

Voorkomen is beter dan genezen en daarom raden wij aan om uw bloemen goed te verzorgen wanneer u uw boeket ontvangt. De bloemen die wij leveren arriveren altijd in perfecte staat en zijn in de doos voorzien van water waardoor u nog wel even kan wachten met het afsnijden en plaatsen van uw boeket. Toch raden we aan om niet te lang te wachten. Hoe eerder de bloemen in de vaas staan, hoe beter. Hoe u uw bloemen in een vaas moet zetten? Wij raden het volgende aan:

  • Pak een schone vaas die past bij het formaat van uw boeket
  • Vul deze vaas voor driekwart met kraanwater. In het geval van tulpen of gerbera’s volstaat een kwart vaas.
  • Pak een scherp mes.
  • Snij van elke bloemstengel een paar centimeter aan de onderkant schuin af.
  • Plaats de bloemen in de vaas en zorg ervoor dat er geen bladeren in het water hangen. Vallen er gedurende de week blaadjes in het water? Verwijder deze bladeren dan zo snel mogelijk.
  • Voeg dagelijks water toe aan uw vaas en ververs het water elke 3 dagen.

Bloemen laten bezorgen

Lukt het niet meer om uw bloemen tot leven te krijgen? Wilt u graag een nieuwe en verse bos bloemen ontvangen die de garantie heeft om minimaal een week te staan? Onze bloemen arriveren altijd in perfecte staat en zijn zeer scherp geprijsd. Neem op onze site een kijkje voor de diverse boeketten die wij hebben.

Bekijk onze prachtige boeketten

Bezorging in de regio

€ 6,95

Versgarantie

7 dagen na bestelling

Snelle levering

Door eigen bezorgers

Veilig en snel afrekenen

Diverse betaalmethodes

Per 1 februari 2022 bezorgt Thuisuwbloemen.nl alleen nog maar in de regio rondom Zevenhuizen.
Hier vallen de volgende plaatsen onder:

✓ Benthuizen
✓ Bleiswijk
✓ Gouda
✓ Gouderak
✓ Moerkapelle
✓ Moordrecht
✓ Nesselande
✓ Nieuwerkerk aan den IJssel
✓ Reeuwijk
✓ Waddinxveen
✓ Zevenhuizen
✓ Zoetermeer

Staat uw bezorgplaats hier niet tussen?

Helaas bezorgen wij dan NIET in uw plaats. Maar gelukkig is het wel mogelijk om onze fleurige boeketten te bestellen en af te halen.

Lopende abonnementen en bestellingen buiten de regio

Heeft u op dit moment een abonnement of bestelling lopen voor een bezorgadres buiten de aangegeven regio?
Maakt u zich geen zorgen! Wij zullen deze boeketten met zorg samenstellen en verzenden.