Heeft u een vers boeket in huis gehaald of bent u van plan om een fraai boeket door ons te laten bezorgen? Wilt u weten hoe u uw bloemen zo lang mogelijk in goede staat kunt houden? Op internet doen er vele wijsheden en verhalen de ronde over het langer kunnen geniet van uw bloemen. Een van de manieren die hierbij veelal genoemd wordt is het gebruiken van bleek en suiker in uw bloemenwater. Wilt u weten hoe dit werkt en hoe u deze methode kan toepassen? In dit artikel vertellen we wat u moet weten.

Bleek, water en suiker gebruiken voor uw bloemen

Bloemen zijn natuurproducten die op een goede manier moeten worden onderhouden. Wanneer u bloemen in huis heeft gehaald of thuis ontvangt raden wij aan om de bloemen zo snel mogelijk in de vaas te zetten. Dit omdat dat beter is voor de levensduur van uw bloemen en ervoor zorgt dat u zo lang mogelijk van uw boeket kan genieten. Wanneer u uw bloemen in de vaas zet raden we aan om het water te voorzien van een druppel bleek en een schepje suiker aan het water toe te voegen en even goed te roeren. Waarom? Het bleek voorkomt bacteriën en schimmelvorming aan de bloemstelen en de suiker is een zeer geschikt voedingsmiddel voor uw bloemen. Houdt u wel aan deze hoeveelheden één druppel bleek en één schepje suiker is voldoende voor uw vaas.

suiker en bleek

Hoe bloemen op de juiste manier in een vaas zetten?

Nu u weet dat het toevoegen van bleek en suiker aan uw vaas een goed plan is, bent u misschien wel geïnteresseerd in hoe u uw bloemen nou zo goed mogelijk in een vaas kan zetten. Dit is een beetje afhankelijk van uw bloemen. De meeste bloemen moeten in een vaas staan die voor zo’n driekwart gevuld is met lauw kraanwater, maar andere bloemen, zoals tulpen, chrysanten en zonnebloemen, hebben slechts een bodempje water nodig. We raden aan om uw bloemen schuin af te snijden. Doe dit met een zeer scherp mes en zorg ervoor dat er na het plaatsen van de bloemen geen bladeren in het water hangen. Bladeren die in het water hangen zorgen namelijk voor bacteriën die de levensduur van uw boeket aantasten.

Wat is een goede plek om mijn bloemen te plaatsen

U weet nu wat bleek en suiker kunnen doen met de levensduur van uw boeket en weet hoe u de bloemen op de juiste manier in een vaas moet zetten. Maar wist u ook al dat de plaats waar u uw vaas met bloemen neerzet erg belangrijk is voor de levensduur van uw boeket. De meeste bloemen kunnen slecht tegen een teveel aan zonlicht, wind, tocht en warmte. Zet de bloemen dus niet in een vensterbank waar de zon veelvuldig schijnt, naast een kachel of verwarming of ergens waar wind of tocht is. Zet de bloemen ook niet naast een fruitschaal. Fruit stoot gas uit dat zeer schadelijk is voor uw boeket.

Bloemen laten bezorgen

Bent u na het lezen van al deze informatie over bloemen zo enthousiast geworden dat u graag zo snel mogelijk een fraai boeket in huis wilt halen? Wist u dat wij onze boeketten morgen al bij u kunnen afleveren indien u vandaag voor 14:00 uw bestelling rondmaakt? Wij bezorgen bloemen rechtstreeks vanaf de kweker naar uw adres waardoor u altijd verse bloemen in top staat ontvangt. Kijk op onze site voor onze prachtige boeketten.

Bekijk onze prachtige boeketten

Bezorging in de regio

€ 6,95

Versgarantie

7 dagen na bestelling

Snelle levering

Door eigen bezorgers

Veilig en snel afrekenen

Diverse betaalmethodes

Per 1 februari 2022 bezorgt Thuisuwbloemen.nl alleen nog maar in de regio rondom Zevenhuizen.
Hier vallen de volgende plaatsen onder:

✓ Benthuizen
✓ Bleiswijk
✓ Gouda
✓ Gouderak
✓ Moerkapelle
✓ Moordrecht
✓ Nesselande
✓ Nieuwerkerk aan den IJssel
✓ Reeuwijk
✓ Waddinxveen
✓ Zevenhuizen
✓ Zoetermeer

Staat uw bezorgplaats hier niet tussen?

Helaas bezorgen wij dan NIET in uw plaats. Maar gelukkig is het wel mogelijk om onze fleurige boeketten te bestellen en af te halen.

Lopende abonnementen en bestellingen buiten de regio

Heeft u op dit moment een abonnement of bestelling lopen voor een bezorgadres buiten de aangegeven regio?
Maakt u zich geen zorgen! Wij zullen deze boeketten met zorg samenstellen en verzenden.